Ce-și doresc copii de la părinți când aceștia divorțează

div si copii

Am selectat câteva dintre dorințele copiilor care au trecut prin experiența divorțului părinților în speranța de vă ajuta pe dumneavoastra, părinții, să-i înțelegeți mai bine și să încercați să le fiți aproape:

”Mami/ tati am nevoie de amândoi sa rămâneți implicați în viața mea chiar dacă voi nu mai sunteți împreună. Atunci când nu faceți lucrul acesta , mă simt ca și cum eu nu contez, nu sunt important pentru voi si nu mă iubiți cu adevărat .”

”Vă rog să nu vă mai luptați între voi și să încercați să cădeți de acord  în ceea ce mă privește! Când vă văd cum vă luptați între voi în chestiuni ce au legătură cu mine mă simt vinovat, de parcă eu aș fi făcut ceva rău!”

”Vreau să am voie să vă  iubesc pe amândoi și să mă bucur de timpul pe care îl petrec cu fiecare dintre voi . Daca actionați cu gelozie sau supărare , mă simt presat să pactizez cu unul dintre voi și nu vreau să fac asta pentru că vă iubesc și am nevoie de amândoi!”.

”Vă rog să comunicați între voi direct și să nu mă mai folosiți pe mine ca să vă transmiteti mesaje unul altuia!”

”Vă rog, nu-l mai vorbiți pe celălalt de rău în fața mea pentru că mă simt ca și cum ar trebui să iau partea unuia dintre voi și mă doare, pentru că nu pot să nu-l mai iubesc pe unul dintre voi numai pentru că voi vă simțiți trădați sau nefericiți!”

”Amândoi faceți parte din viața mea și nu vreau să se schimbe acest lucru. Amândoi sunteți părinții mei și vreau să-mi fiți alături atunci când am probleme!”
sursa foto: ebihoreanul.ro

Lasă un comentariu